113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Výlet na Veľkú homoľu (14.2.2015)

6.3.2015 Barča

Sobotné Valentínske ráno bolo veľmi slnečné. Ráno o štvrť na deväť sme sa všetci stretli s dobrou náladou na autobusovej stanici. O chvíľku na to sme išli na autobus smer Modra. Cesta autobusom trvala dlhšie a keďže sme vstávali skôr, tak sme si ešte pospali v autobuse. Keď sme konečne vystúpili v Modre vydali sme sa na cestu. Keď sme už zašli za Modru, vyrazili sme do prírodného terénu po cestičke, po modrej značke. Terén bol dosť náročný a cesta veľmi zasnežená, ale aj tak bolo dobre a zábava. Náš prvý cieľ bola Veľká Homola. Cesta na ňu bola dlhá a únavu sme si zmierňovali občasnými prestávkami, cez ktoré sme hrali rôzne hry. Hrami sme sa zabávali aj po ceste.

V snehu sme sa veľmi zabárali a veľa z nás aj párkrát zapadlo. Výhodu mali tí s menšou váhou, ako napríklad Rado, ktorý si len tak behal po snehu. Keď sme konečne prišli na Veľkú Homolu, išli sme sa pozrieť aj na výhľad, lebo bolo veľmi pekné počasie. Potom sme sa naobedovali – každý, čo si priniesol. Odtiaľ sme išli po inej cestičke ku Zochovej chate. Pôvodný plán bol ísť cez Čermák, ale po ceste sme sa od turistov dozvedeli, že je uzavretý a nepriechodný kvôli polomu. Tak čo už nám iné zostávalo. Koniec-koncov, cesta sa zdala akoby sme ju prešli dvakrát, keďže sme sa počas chôdze veľmi unavili zabáraním sa v hlbokom snehu.
Keď sme už boli pri Zochovej chate, akurát nám išiel autobus späť do Bratislavy. Mali sme šťastie. Dlhú cestu autobusom nazad sme si skrátili hraním hry Kontakt... A takto sme my prežili sobotu!

 
fotky z podujatia: