113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Roverský puťák - Muránska planina 23.8.-26.8.

26.8.2018 Adel

Vo štvrtok ráno sme sa stretli na vlakovej stanici a odviezli sa až do Zvolena, kde sme mali prestúpiť na autobus do Banskej Bystrice. Ten sme nestihli, a tak sme počkali na stanici na druhý autobus, ktorý síce išiel do BB ale museli sme potom ešte raz prestúpiť, aby sme sa dostali až do Čierneho Balogu. Keďže nejaká časť našej skupiny išla už z Bratislavy autobusom a nie vlakom, tak v Čiernom Balogu boli skôr a čakali nás na stanici balogského vláčika. Cestu vláčikom sme si užili, ale odtiaľ sme už museli ísť peši.

Od Dobroču sme išli po zelenej až ku hríbiku na Kysucej a odtiaľ po červenej pod vrch Tri Chotáre, kde sme aj prespali prvú noc.

Zobudili sme sa do daždivého a studeného rána, a preto zbaliť stany a vydať sa na cestu bolo náročné. V toto ráno sa z 11-člennej skupiny stala 7-členná skupinka, pretože sa niektorí rozhodli ísť naspäť do Bratislavy. Pokračovali sme po červenej značke na Tri Chotáre (1141 m n.m.) a odtiaľ na našu prvú zastávku – vrch Klenovský Vepor (1338 m n.m.). Na tomto vrchu sme sa naobedovali a pokračovali ďalej v ceste po červenej značke až do nášho cieľa - sedlo Zbojská. Po ceste sme sa zastavili aj na rozhľadni, z ktorej bol nádherný výhľad. Na chate Zbojská sme si na večeru dali halušky a pirohy, a keď sa začalo pomaly stmievať, tak sme sa pobrali do lesa, nájsť si vhodné miesto na prespanie.

Ráno sme sa naraňajkovali, zbalili stany a prístrešky a znovu sme sa vydali po červenej značke. Počas cesty sme sa zastavili na kofole a pokračovali sme ďalej na Nižnú Kľakovú, tam sme sa naobedovali a chvíľku si oddýchli v útulni. Pokračovali sme až na miesto s názvom ,,Studňa na Muránskej planine´´. Tam sme si postavili stany, prístrešky a išli spať.

Ráno sme sa rýchlo pobalili a ponáhľali sa po žltej až na Veľkú Lúku. Po ceste do Muráňu, odkiaľ nám išiel autobus do BA, sme sa zastavili na Muránskom hrade. Počas puťáku nám síce každú noc pršalo, ale cez deň nám našťastie vždy pekne svietilo slniečko. Náš pôvodný plán bolo síce prejsť 69 km, ale nakoniec sme bohužiaľ prešli iba 55 km.
Puťáčik sme si užili a už teraz sa tešíme na ďalší.

 

Fotky z podujatia: