113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Zborové Vianoce (16. - 18.12.2016)

27.12.2016 Mia

Jedného dňa 16.12. v piatok sme sa vybrali na vianočnú trojdňovku. Všetci sme sa na ňu strašne tešili. Asi o pol štvrtej sme sa stretli na hlavnej vlakovej stanici. Hodinu sme išli vlakom do Trenčína, a ztadiaľ sme išli ešte hodinu do Hornej Súče. Od autobusovej zastávky sme išli pešo 10 minút.

Bola to vlastne stará škôlka. Na mieste sme si vyložili veci a dali do izieb matrace. Chvíľu sme si pozerali kde čo je a potom ako skauti sme mali hru. Bolo to o svetlých a temných anjeloch. Ako svetlí anjeli sme museli premeniť temných.

Predtým ako sme hrali ďaľšiu hru prišli Teo s Katkou a Jasperom. A ďaľšia hra bola drogéria. Každý bol niečo z drogérie pričom niekto bol v strede a musel si sadnúť. Po hre už niektorí išli spať a niektorí boli ešte hore.alt

26-DSCF3813Na druhý deň sme išli na výlet, takže sme ráno strávili balením sa. Síce včielky a vĺčatá išli inou cestou ako Plamienky a Medvede, ale všetci sme si to užili. Keď sme sa vrátili z výletu tak sme sa prezliekli a sušili sme si  veci. Potom sme mali večeru ale ešte predtým boli tradície ako napríklad s jablkom a oblátky.

52-DSCF3853Na večeru boli rybie prsty a zemiakový šalát. Večera bola dobrá. Po večeri sme si pripravili koláče na koláčovú súťaž. Mirka vyhrala so svojím brownie. Po koláčoch sme sa pripravili na scénky. Po scénkach bola ďaľšia tradícia a to loďky. Chvíľu sme si ich pozerali a potom následovali darčeky. Myslím že každý sa potešil. Porozbaľovali sme si darčeky a nasledovali TČD (tajná činnosť družín). Všetci sme mali dobré nápady. A nakoniec sme ešte hlasovali za najlepšiu akciu roka. Vyhral letný tábor. A po najlepšej akcii sme išli púšťať prskavky.
 

V nedeľu sme už išli domov takže sme sa ráno balili. Na raňajky sme mali buď vianočku s nutellou alebo zemiakový šalát. Asi o pol jednej išiel autobus. Vystúpili sme asi na tretej zastávke a z tadiaľ sme už išli do Trenčína, z kadiaľ išiel vlak na hlavnú vlakovú stanicu. Myslím že všetci sme si strašne užili vianočnú trojdňovku.