113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Výprava na Ostrý Kameň (13.4.2019)

2.5.2019 Apple

Ráno o 8:00 sme sa stretli na bratislavskej hlavnej vlakovej stanici. Boli sme siedmi: Potky, Srnka, Kiwi, Johny, Ponny, Maťo a Apple. Cestovali sme vlakom do Trnavy a odtiaľ do Smoleníc. Keď sme vystúpili z vlaku, pustili sme sa pešo na strastiplnú cestu. Uzimení a prefúkaní až do kostí sme sa konečne dostali na vrchol Záruby, kde bol ešte stále sneh. Hore bol veľmi silný vietor, ale to nás neodradilo urobiť si spoločnú fotku pri kríži a pokračovať ďalej na Ostrý Kameň.

Tam sme si prezreli hrad a vyzbierali vrece smetí. Po upratovaní sme založili oheň a opekali klobásky, slaninku a špekáčiky. Po opekaní sme sa vybrali na cestu domov. 
Prišli sme na autobusovú zastávku do dediny Buková a mali sme ešte čas do príchodu nášho autobusu. Tak sme sa vybrali do najbližšieho bufetu na kofolu. Potom sme sa vrátili späť na zastávku a asi o 10 minút nám prišiel autobus. Keď sme vystúpili  v Trstíne, zistili sme, že nám tu nestojí náš ďalší autobus do Bratislavy. Museli počkať na ďalší spoj, ktorým sme sa dostali do Pezinka a potom zase ďalším autobusom do Bratislavy. Tam sme sa rozlúčili a išli každý unavený a šťastný domov.
Bol to super výlet, ale aj napriek veľkej zime sa tešíme na ďalší.
Fotky z podujatia