113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Upratko s hodinárom (10.-11.8.2019)

27.8.2019 Hruška

Ráno o 9:00 sme sa mali stretávať, mnohí však meškali. Počas čakania na nich sme si nakúpili na večer, a keď všetci prišli, mohli sme začať. Ako prvé sme museli dať nabok stôl, potom vypratať poličku s Tee-Pee. Keď boli všetky Tee-Pee aj s ďalšími stanmi preč, začala sa polička prerábať. Zatiaľ čo sa prerábala polička, ostatní skauti, dávali preč maskovaciu sieť z „povaly“.

Potom sme triedili veci, ktoré boli na povale. A to meče, nejaké drevené tyče a knihy. Keď bolo všetko roztriedené, začali sme sieť priväzovať naspäť. Stôl sme dali na miesto, povysávali sme a veľká klubovňa bola hotová, zostávalo už len upratať malú klubovňu. Tam bolo potrebné hlavne povysávať, poumývať riad, a tak sa aj stalo. Keď boli obe klubovne upratané, tak sme povysávali aj chodbu a vyniesli všetky odpadky. To bolo z upratovania všetko. 
Chvíľu po tom, ako sme doupratovali, nám prišla pizza. Keď mala každá dvojica svoju pizzu, najedli sme sa. Počkali sme, kým nám trochu vytrávi a začali sme s poobedným programom. 
Hrali sme šarády. Keď sme šarády dohrali, prišiel Kubíček a doniesol nám zmrzlinu ?! Po tom ako sme sa trošku osviežili zmrzlinou, začal sa ďalší program. Kubíček nám okrem zmrzliny doniesol aj ‘profilové’ fotky, ktoré sme neskôr využili pri robení našich ‘facebook-ových profilov’ samozrejme len na papieri. Robenie profilov nám trvalo dlhšie ako sme predpokladali, takže sme ich odložili a išli sme na Mágio pláž pozrieť si film. O 21:00 začal film. Volal sa ‘Hodinárov učeň’. Musím povedať, že film bol vynikajúci. Z Mágio pláže sme odchádzali okolo 22:30. Keď sme prišli do klubovne, tak ešte nikto nebol unavený, a preto sme si pustili Pitch Perfect, Pitch Perfect 2 a nakoniec aj nového Aladina. 
Zhruba o 10:00 bol budíček. Keď sme boli už všetci hore, doupratovali sme a išli domov.