113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Ocenenie pre Emily

16.9.2019 Teoretik

Veľmi nás teší, že sa členke nášho zboru – Emily, podarilo získať striebornú úroveň Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu (skrátane DofE). Porozprávala nám, ako sa ku tomuto prestížnemu oceneniu dostala:

„Pred dvoma rokmi som sa prihlásila do medzinárodného programu pre mladých s názvom DofE. Popri škole som už mala veľa záujmov, ale povedala som si, že ak to skúsim, nič nestratím. Poslaním DofE je začať si plniť svoje sny a posúvať hranice zručností a skúseností ďalej. Je to príležitosť konečne sa pustiť do vecí, ktoré si túžil vyskúšať, ale doteraz si si na ne nenašiel čas.
Môj Dofe príbeh sa začal na bronzovej úrovni. Pol roka som sa rozvíjala v oblasti talentu, športu a dobrovoľníctva. Naučila som sa základy hry na gitare, vybrala som sa na 120 km cyklovýlet a zobrala som si na starosť plánovanie výletov pre vĺčatá a včielky. :) 
Po ukončení oblasti sme išli ako „dofáci“ na dobrodružnú expedíciu, ktorá bola hlavne výnimočná pre tých, ktorí ešte nikdy nestanovali a neputovali len tak prírodou.
Keď som dokončila bronz, nedalo mi to a rozhodla som sa že budem pokračovať aj na striebro (rok). Teraz už mám po striebornej ceremónii a momentálne si plním s novými cieľmi aj zlato (rok a pol).
DofE ma skutočne namotivovalo robiť veci, ktoré ma bavia naplno a na dobrodružných expedíciách som spoznala veľa super ľudí. Takže všetkým to veľmi odporúčam :)“
Emily gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov!