113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Etapová trojdňovka (18.-20.11.2016)

6.12.2016 Kiwi

Tak sme sa jedného dňa vybrali na etapovú trojdňovku do mesta Banská Štiavnica. Na bratislavskej stanici sme nastúpili na vlak. Hneď na začiatku cesty sa nám vykydla horčica. No aj tak sme cestovali ďalej. Nakoniec po dlhej ceste vlakom sme vystúpili. Škrečok povedal, že tadiaľto prejde jedno auto za pol dňa. No áut prešlo asi 5 a Adel usúdila, že už je streda.

_1030787Prišli sme k Bille a odtiaľ sme niektorých poslali taxíkom. My čo sme išli pešo, sme kráčali rovno za nosom. Lenže zozadu na nás vyskočil Mateo s tým, že sme išli príliš ďaleko a tak sme sa kúsok vrátili. Prišli sme na miesto s tým, že veľká zima bola nielen vonku, ale aj vnútri. Tak sme išli po drevo, aby sme zakúrili.  Bolo to tam veľmi veľké. Malo to viac ako tri veľké miestnosti, plus kuchyňu a kúpeľňu aj so sprchou. Najväčší objav bol, že v miestnosti, kde bolo ešte chladnejšie ako v tých ostatných, sme našli stolný futbal. Neváhali sme ani sekundu a išli hrať. 

Čakal nás program a zistili sme, že potrebujeme čarovné zápalky, ktoré vyliečia pána Grunwalda. Získať sme ich mohli na aukcii, na ktorú sme museli zohnať lístky. No to nás čakalo na ďalší deň. No a tak, keď sme usúdili za vhodné, sme išli spať. 

_1030712Na druhý deň sme išli na výlet. Mali sme namierené na vrch Paradajs. Cestou hore sme museli jeden úsek prejsť so zavretými očami. Jeden raz sme zle odbočili, no zvládli sme to. Na kopci sme s jedným akože dealerom hrali hru so zápalkami. Vyhrali sme nad ním a získali lístky na aukciu. Vyfintili sme sa a našou úlohou bolo poraziť v aukcii jedného obchodníka, ktorý mal tiež záujem o čarovné zápalky. Vyvolávaciu cenu sme dali tak vysokú, že nepriateľský obchodník nemal šancu. Získali sme zápalky a pre pána Grunwalda sme upiekli tortu. 

V ten večer sme hrali hru Aktivity a vznikli pri nej hlášky ako: ,,Blbý-bolí!“ či: ,,Aká matka karimatka!“ Na druhý deň sme pánovi Grunwaldovi zablahoželali ku skorému uzdraveniu a začali sa baliť na cestu späť. Cesta prebiehala v poriadku, a keď sme dorazili domov rozlúčili sme sa s tým, že sa všetci tešíme na ďalšiu trojdňovku.