113. zbor Modré hory Bratislava – Petržalka

Blog

Zoznam blogov

Výlet do Hainburgu (22.1.2024)

4.2.2024 Vanda

V nedeľu 21.1. sme vyrazili na výlet do rakúskeho Hainburgu. Stretli sme sa už ráno pred klubovňou. Potom sme vyrazili na autobusovú zastávku pod mostom SNP, kde sme sa spojili so zvyškom výpravy. Tam sme nasadli na autobus a cesta mohla začať.

V Hainburgu sme sa prešli Národným parkom Donau-Auen. Išli sme cestičkou pozdÍž Dunaja a okolo zamrznutých jazierok, až sme dorazili k starej zrúcanine hradu, ktorý kedysi nešťastne vyhorel. Tam sme sa rozdelili do skupín a mali sme starému majiteľovi hradu, ktorý sa v okolí veľmi nevyznal, nakresliť mapu, aby si spomenul, kde sa čo nachádza, akým smerom sa má vydať, pokiaľ si chce niečo kúpiť atd. Do mapy sme zaznačili cestu do mesta a záchytné orientačné body, ako napriklad ,, medvedí tunel", ktorým sme prešli. Tiež sme si zopakovali, ako by sa mal skaut správne správat v národnych parkoch.
Potom sme urobili vážne rozhodnutie, ktorou cestou sa vydať na vyhliadku. Síce bola zima a hore na vyhliadke fúkalo, za krásny výhľad  na okolie a Bratislavu nam to však stálo. Potom už sme zostúpili naspäť dole a autobusom sa vrátili zase späť do Bratislavy.